شکل ظاهری و طعم
نان Brezel، نانی نمکی به شکل طنابی گره خورده است. این نان پوسته ای قهوه ای رنگ و نسبتا سختی دارد؛ ولی لایه درونی آن کاملا لطیف و نرم است. نان Brezel، معمولاً با کنجد تزیین میشود و طعمی شبیه طعم چوب شور دارد.
تاریخچه
منشاء دقیق این نان مشخص نیست ولی برخی افسانه ها ادعا میکنند که این نان برای اولین بار در قرون وسطی و در سرزمین های آلمانی زبان، پخته و رایج شد.
یکی از این افسانهها مربوط به یک نانوای سلطنتی به نام فریدر است، که از اقبال بد به اعدام محکوم شده بود و پادشاه برای عفو آن، شرطی گذاشت.
شرط آن بود که نان خاص و جدیدی بپزد که نور خورشید از سه طریق از آن رد شود. نانوا به همراه همسرش به نانوایی میرود و همسرش نگران و مضطرب، شروع به خواندن دعا می کند. در آن زمان رسم بر این بود که هنگام دعا، دستان خود را جلوی سینه ضربدری می کردند و دست ها را بر شانه های خود می گذاشتند. با دیدن او، فریدر به این فکر افتاد که رشته خمیر را طوری در هم بپیچد که شبیه بازوان گره کرده در هنگام دعا باشد و سه شکاف ایجاد شود.
نماد نان Brezel
شکل این نان، نماد سنتی تجارت نانوایی است. تصاویر Brezel از گذشته تا به امروز در تابلوهای مغازه های نانوایی وجود داشته است و حتی تولید کنندگان بسیار بزرگ نان و شیرینی صنعتی، مانند Kamps و Ditsch نیز تصویر Brezel را در لوگوی شرکت خود گنجانده اند.
دستور تهیه و پخت
پختن Brezel در منزل سرگرمی بسیار جالبی است و به راه افتادن بوی نان تازه در خانه و خوردن نان داغ خانگی لذت بسیاری به همراه دارد.
- آب گرم (37 الی 43 درجه سانتیگراد) :2 پیمانه
- شکر :1 قاشق غذاخوری
- خمیر مایه :1 قاشق چایخوری
- آرد :5 الی 6 پیمانه
- نمک:1 قاشق غذاخوری
- روغن کانولا :2 قاشق چایخوری
- جوش شیرین:2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ:1 عدد بزرگ
ابتدا دو پیمانه آب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شده و به دمای حدود 37 تا 43 درجه برسد.
سپس از روی حرارت بردارید و یک قاشق شکر را داخل آن حل کنید، در ادامه خمیر مایه را افزوده و برای 10 دقیقه کنار بگذارید.
بعد از 10 دقیقه آرد را به تدریج به مخلوط بالا افزوده و با دور کند هم زن برقی خوب مخلوط نمایید تا خمیر یکدستی درست شود.
روی خمیر را بپوشانید و برای یک ساعت در جای گرم بگذارید تا استراحت کند.
بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آن را به 16 قسمت مساوی تقسیم کرده و به شکل توپ های یک اندازه در آورید .
حالا هر خمیر را به شکل رشته های بلند درآورده و دو به دو به هم بپیچید و حالت گره دهید.
خمیرهای آماده شده را بپوشانید و برای یک ربع به آن ها استراحت دهید.
در این فاصله آب را بجوش آورده و جوش شیرین را اضافه نمایید و خمیرها را یکی یکی در آب جوشان بیاندازید و برای یک دقیقه بپزید.
در ادامه خمیرهای پخته شده را در سینی فری که از قبل چرب کرده اید بچینید و روی آن ها تخم مرغ بمالید و کمی نمک بپاشید.
سینی را برای12 تا 15 دقیقه در فری که با دمای 225 درجه سانتی گراد گرم شده قررا دهید تا نان ها پخته و برشته شوند.
دیدگاهتان را بنویسید